امروز جمعه ۱۹ آوریل ۲۰۱۹ یا ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ برای من زمان مناسبی بود تا پادکست
تیم فریس را با
اریک اشمیت (مدیرعامل اسبق شرکت گوگل بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۱) گوش کنم. مهمترین موارد این پادکست را که فکر میکنم برای بسیاری از دانشجویان، کارشناسان و مدیران فعال در حوزه رقابتی فناوری اطلاعات مفید خواهد بود، در زیر اشاره میکنم:
اول آنکه نوآوری میتونه به صورت سیستماتیک انجام بشه: توی این پادکست اریک در مورد روزی صحبت میکنه که در شرکت گوگل سرگی برین (یکی از موسسان گوگل) پس از انجام محاسبات ریاضی به این نتیجه رسید که شرکت گوگل باید مدل ۷۰-۲۰-۱۰ را برای ادامه کار اتخاذ کنه. این مدل همانند یک راهنما برای شرکت گوگل بود تا بتونه ۷۰ درصد از منابعش را صرف هسته اصلی کسب و کار، ۲۰ درصد را صرف پروژه های ثانویه و فقط ۱۰ درصد را صرف پروژه های بسیار جاه طلبانه برای ۵ تا ۱۰ سال آینده کنه. به نظر من این مدل یک راهکار بسیار خوب برای شرکت های ایرانی هست و بهشون کمک میکنه که بیش از میزان مورد نیاز، انرژی، ساعت کاری و تیمسازی را صرف پروژه هایی که قرار نیست بزودی برای آنها درآمد به همراه بیاره بکنند.
دوم آنکه سیلیکون ولی چگونه ساخته شد و به چه صورت می توان آن را در مناطق دیگر دنیا شبیه سازی کرد: اریک اشمیت تعریف ساده ای از خلق مجدد سیلیکون ولی ارایه میکنه. وی میگه که در زمان گذشته اینجوری به نظر میرسید که در سیلیکونولی فقط تعداد ۱۰۰ نفر آدم کار و زندگی میکردند و همه آنها همدیگر را می شناختند و همدیگر را در منزل یکدیگر دعوت می کردند و به میهمانی یکدیگر می رفتند. در عین دوست بودن، آنها رقیب همدیگر هم بودند و در فضای کسب و کار در صنعت فناوری اطلاعات با یکدیگر رقابت می کردند و همین باعث رشد و بالندگی این منطقه شد. وقتی اریک برای اولین بار به عنوان مدیرعامل گوگل انتخاب شد، برای موفقیت های شرکت رقیب - یاهو - با مدیریت تری سمل (Terry Semel) کارت تبریک ارسال میکرد و تری هم متقابلا همین کار را انجام میداد. این رقابت و دوستی تواما باعث ایجاد و رشد سیلیکون ولی شد.
سوم آنکه نقش موثر یک کوچ در شکوفایی گوگل غیرقابل انکار است: من شخصا هیچ موقع فکر نمیکردم که مدیرعامل شرکت گوگل کوچ یا منتور داشته باشه. اما حقیقت چیز دیگه ای است. شخصی به نام بیل کمپبل (Bill Campbell) که به تازگی فوت کرده است، سالیان سال برای ۲ شرکت بزرگ اپل و گوگل نقش کوچ را ایفا کرده بود. مسوولیت کوچینگی که این شخص بعهده داشت به شرکت ها کمک کرد تا بیش از ۲ تریلیون دلار ارزش را ایجاد کنند و به همین دلیل اریک اشمیت و همکارانش به عنوان سپاسگزاری از زحمات بیل کمپبل کتابی را به تازگی به عنوان کوچ تریلیون دلاری (
Trillion Dollar Coach) تالیف کرده اند. بگفته اریک، بیل شخصی بود که از طریق رفتار انسانی و گوش دادن عمیق به صحبت ها، شما را مجبور میکرد که دوستش داشته باشی و بهش عشق بورزی.
سعی کردم که موارد مهم مطرح شده در پادکست ۲ ساعته تیم فریس را به صورت خلاصه در بالا نگارش کنم شاید کمکی به کسب و کارهای ایرانی شود - مخصوصا بیزنس های فعال در فناوری اطلاعات. اگر این متن برای شما مفید بوده لطفا برای افرادی که فکر میکنید این مطلب مفید است ارسال کنید تا آنها هم بخوانند و بهره مند شوند.